Press
Här kan Ni ladda ner bilder samt affisher i A3 format. Bilder är högupplösta och i jpg-format.


© djursvallen.seNågra citat:

Liten Gruppbild
Gruppbild 1 (1,2 MB)

Liten Gruppbild
Gruppbild 2 (1,5 MB)

A3 Affisch
Affisch A3 pdf (410 KB)


"Fartfylld CD med Djursvallens Spelmän

Härjedalens vildaste spelmän finns i Djursvallen.
………..som genom sina liveframträdanden lagt publiken inom och utom länet för sina fötter de senaste åren. Sceniskt är de oemotståndliga.
Glimrande spel, tokiga krumbukter och sceniska infall ger publiken hisnande fartfylld musik och glada skratt." Läs hela Bernt Carlssons recension:
- Länstidningen (LT) 8 augusti 2005

"Spelmännen från Djursvallen aktuella med ny skiva.
………Titellåten heter "Drag that fiddle" ……ursprungligen en amerikansk låt som hottats upp på ett synnerligen lyckat sätt. Som vanligt innehåller plattan många irländska låtar. Låtar som haft stor betydelse för bandets framgångar. Men här finns även en egenhändigt skriven låt, "Djursvallshalling", skriven av en av bandets medlemmar Anders Olofsson. Medryckande musik bjuds det på i alla 14 låtarna och räkna med att någon eller några kommer att hamna på P4-toppen i Radio Jämtland."
- Tidningen Härjedalen (TH) 7 juli 2005

"Musik från Härjedalen. Djursvallens Spelmän har sina rötter i den lilla byn Djursvallen i Härjedalen och nära Lofsdalsfjällen. Kan det betyda vemodig musik från en utrotningshotad glesbygd? Nej, här handlar det bara om snabba, svängiga folklåtar framförda med en fantastisk spelglädje……..Musikspegelns Ulf Caresten träffade Djursvallarna i samband med en konsert i den anrika Gamla teatern i Östersund, där de enligt vanlig ordning gjorde succé."
- Från SVT´s webbsida, inför medverkan i Musikspegeln 14 mars 2004. Se svt

"Spelmännen gjorde succé. Djursvallens Spelmän räddade Café GT i går kväll. Trycket höjdes åtskilliga grader när det populära gänget drog in med sin irländskt inspirerade musik efter paus....
Alla spelar så det ryker. Särskilt fiolisterna som fick strängarna att glöda. Deras stråkföring har likheter med vedsågning . Särskilt Henrik och Gunnar som likt ungbockar spände mot varandra i spel. Frisk musik som hamnat långt från härjedalsk spelmanstradition. Snarare hör den hemma på Irland. Medryckande musik i alla fall som drog med sig hela den fullsatta salongen."
- Länstidningen (LT) 28 januari 2004

" De svänger så in i Härjedalen. De kallar sig Djursvallens Spelmän: en blandning av unga och lätt medelålders musiker från Härjedalen, några med rötterna i spelmansmusiken, andra i gammeldansen. Att en och annan spelat upp till modern dans hörs också, inte minst i rytmsektionen………I dag spelar Djursvallens Spelmän framförallt irländsk och svensk spelmansmusik, men även bluegrass och lite cafémusik. Grundkonceptet är att det ska svänga - och det gör det med tre fioler, dragspel, gitarr, basfiol och trumma i sättningen. "
- Från Sveriges Radios webbsida, ur en artikel på nyhetssidorna, inför medverkan i programmet "Mitt i musiken", P2, onsdag 23 juli 2003.

"…obändiga och tygellösa Djursvallens spelmän - sju herrar från det vilda Härjedalen med blandad repertoar. Amerikansk, irländsk och egen folklore. Väldig skjuts och scenisk utlevelse. Särskilt från fiolerna med centralgestalten ekorrkvicke Henrik Olofsson. Son till kapellmästaren ….."
- Länstidningen (LT) 23 januari 2003

" Dom är faktiskt så bra numera sedan de bytt stil och framför allt spelar irländska låtar. Jag tycker faktiskt att Djursvallens Spelmän, som i sommar turnerat utanför länet, borde vara värda ett TV-framträdande och där skulle de säkert slå igenom på en gång."
- Länstidningen (LT) 3 September 2002

" Kanongäng. Djursvallens Spelmän….spelade folkmusik på härjedalsvis, blandade irländsk musik och bluegrass med svensk folkmusik….Erik Öst satt säkert i himmelen och log när han hörde sina egna låtar Myrstacken och Häxritten spelas. Sättningen med tre fioler, dragspel, gitarr, bas och trummor är lite ovanligt bland spelmän…trummor, något som sätter både en viss tyngd och prägel på låtarna."
- Ljusdalsposten 8 juli 2002

" Få visste att de spelglada härjedalingarna var så otroligt skickliga….. I 90 minuter briljerade denna fantastiska grupp. Med stor spelglädje och lika stor skicklighet gav spelmännen publiken full valuta för éntreslantarna"
- Östersundsposten (ÖP) 10 juli 2001