Historik ...Djursvallens Spelmän
Tre bröder Olofsson, Gunnar, Tomas och Anders, är ursprunget till denna musikaliska konstellation.
De har sina rötter i Djursvallen, en liten by i Härjedalen nära Lofsdalsfjällen. Efter sin debut i kommunala musikskolan i Sveg har de varit ett naturligt inslag i musiklivet i Härjedalen under ca 25 år. De spelade från början mest svensk folkmusik på fiol och dragspel, med en personlig glad och svängig stil. Anders har även spelat i dansband under många år.

På senare år har en ny generation kommit in i sammanhanget genom Tomas son Henrik, som har spelat fiol sen 10-årsåldern. Han har varit aktiv i flera av musikskolans grupper och även fått utmärkelser som solist. Hans två fiolspelande farbröder har varit viktiga förebilder och han blev tidigt en i gänget. Detta påverkade så småningom musikvalet och tyngdpunkten lades mer och mer på den irländska musiken.

Numera har man också förstärkning av Leif och Kalle Persson, två bröder från Ytterhogdal, på trummor och gitarr, samt Mikael Jonasson från Lillhärdal på kontrabas. De är alla erfarna musiker och som exempel kan nämnas att Mikael tidigare spelat bas i Hedez orkester, kända bl.a. från Svensktoppen.

Gruppen är alltså en samling fullfjädrade musiker som utvecklat en egen stil, där tyngdpunkten ligger på irländsk musik, blandad med livliga hälsingetoner och en nypa bluegrass.
De har under de senaste åren bl.a. spelat på spelmansstämmor, festivaler, konserter och pub-kvällar, mest i Jämtland och Härjedalen, men även utanför länet i t.ex. Rättvik och Sundsvall.

Sommaren 2001 släpptes "Dä kan du ge dä … på" som blev gruppens första gemensamma CD.
En av låtarna, "Whiskey before breakfast", gick upp som etta på P4-toppen i SR Jämtland och låg kvar på listan i tillåtna 10 veckor.
Radio Jämtland har också i sitt program "Hela skalan", sänt två halvtimmesprogram från en av deras spelningar på "Stinas Pub och Restaurang" i Tänndalen.

Sommaren 2003 blev de upptäckta av en reporter från Sveriges Radio/P2 vid en spelning i Falun i samband med Falu Folkmusikfestival. Detta resulterade i att de någon vecka senare, den 23 juli, medverkade i deras program "Mitt i musiken".

14 mars 2004 - Medverkar för första gången i TV i programmet "Musikspegeln". Inspelningen gjordes i samband med en konsert på Gamla Teatern i Östersund..

Sommaren 2005 kom en ny fullängdsskiva "Drag that fiddle".